No video to consumer after Video in Queue with UCCE

Description

When interoperating with Cisco Unified Contact Centre Enterprise (UCCE) following behaviour has been observed:

User makes a call from Remote export to a UCCE has ViQ (Video in Queue) enabled, you get the initial video in queue but when connected to agent the remote expert user does not receive the video from the agent.

 

Resolution

1. Changes to CUBE config

 
1.1 - Add  asymmetric payload full to voice service voip section (Example):
 
voice service voip
 no ip address trusted authenticate
 rtp-port range 16384 32766
 mode border-element 
 allow-connections sip to sip
 sip
  bind control source-interface GigabitEthernet0/0
  bind media source-interface GigabitEthernet0/0
  rel1xx supported "rel100"
  asymmetric payload full
  midcall-signaling passthru
  video screening
 
1.2 - Add RTP payload mappings to dialpeer (number calling to CVP ViQ example below)
 
dial-peer voice 60 voip
 description Incoming SIP Dialpeer direct to CVP
 destination-pattern 60...
 video codec h264
 rtp payload-type cisco-codec-fax-ack 107
 rtp payload-type cisco-codec-video-h264 97
 session protocol sipv2
 session target ipv4:100.1.0.105
 incoming called-number 6001.
 dtmf-relay rtp-nte
 codec g711ulaw
 no vad
!
 
2. If running IOS on CUBE that is anything other than Version 15.2(4)M2 then you may need to make the following changes to CVP :
 

On CVP you can find sip.properties in C:\Cisco\CVP\Conf\sip.properties and set EarlyOfferSupport to false.

# If set (true), CVP b2bua will use early offer on an outbound call, only if the initial caller used early offer.

SIP.EarlyOfferSupport = false

Then restart each CVP

 

 

 

 

 

 

Comments are disabled on these articles if you require help contact support@cafex.com.

Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk